06 februari 2016

T-shirt decoreren met sjabloon en textielverf

hoi lieve jij!

Op 18 januari werd onze kleine Jeremy groot! Hij werd 8 jaar en natuurlijk was ik supertrots op hem. Ik maakte daarom voor hem dit T-shirt heel speciaal en persoonlijk: . Het was een blanco grijs shirt dat ik decoreerde mbv een sjabloon en textielverf. Verder gebruikte ik ook de Transfermarker. Hoe ik dat deed, zie je terug in deze video.


Om het sjabloon te maken gebruikte ik een print op zelfklevend printerpapier. Het ontwerp maakte ik op de pc waarbij ik ervoor zorgde dat het een eenvoudig ontwerp was dat ik makkelijk met de hand kon uitknippen.


Maar voordat ik de grote 8 uitknipte, beplakte ik eerst de hele print met boeklon (zelfklevend plastic). Op die manier zorg ik ervoor dat het sjabloon sterker en vochtbestendig wordt. Nu kon ik het sjabloon uitknippen en op het T-shirt plakken. Vervolgens kun je simpelweg de textielverf in de uitsparingen van het sjabloon aanbrengen. Dit deed ik met een penseel, maar je kunt het ook doen met een spons. De textielverf die ik gebruikte is van het merk Tulip: Tulip Soft. Deze textielverf hoef je niet met het strijkijzer te fixeren en blijft ook na drogen lekker soepel. Ik mengde daarvoor blauw en zwart om een stoere kleur te maken.

 Op de Creative world beurs in Frankfurt heb ik heel leuk contact gehad met de makers van Tulip. En van hen kreeg ik een paar leuke samples mee om voor jou te testen. Maar dat komt nog! Houd mijn blog en nieuwsbrief in de gaten, zodat je het niet mist.Ik wilde graag wat meer details op het ontwerp en koos voor witte spetters. Deze maakte ik met witte  Tulip Soft. Ik had nog een bijna leeg flesje van de textielverf. Door in deze te knijpen kwamen er mooie spetters vrij. Je kunt dit effect natuurlijk ook bereiken door te spetteren met een penseel of tandenborstel.  Terwijl de verf nog nat is, verwijder je het sjabloon. Het resultaat is een mooie 8 op de stof.

De letters onder de grote 8 bracht ik aan me de Transfermarker. Het lettertype heet Stencil. Omdat de Transfermarker opdruk wel deels uitwast, moet ik het overtrekken met textielstift om het permanent te maken.
Met de Transfermarker breng je eenvoudig printjes over op hout, stof, papier, karton, gebakken klei, kurk en andere poreuze ondergronden. Werk verantwoord: Ventileer goed; De Transfermarker bevat oplosmiddelen en is niet geschikt voor gebruik door zwangere vrouwen en kinderen.
Alle info over de Transfermarker  vind je op www.transfermarker.nl
LET OP!! Ik ben gestopt met de Transfermarkers. Waarom, lees je hier. De markers die je nu in het land vind zijn dan ook de laatste! Als je er nog een wilt, wacht dan niet te lang. Op de verkooppagina van Transfermarker.nl vind je de verkoop-adressen die nog voorraad hebben. Maar het worden er steeds minder, dus ga snel kijken.


Jeremy was helemaal blij met zijn T-shirt-cadeau en droeg die met trots.


Het is inmiddels traditie om Jeremy zijn cadeaus te geven in de vorm van een speurtocht door het huis. Het begint met een briefje dat we aan hem geven met een opdracht en een volgende plek waar hij weer een briefje vindt.


Zijn verjaardagsfeest was ook helemaal geslaagd! Als traktatie voor de klas hield ik het dit jaar eenvoudig: een zwart vlaggetje aan chipszakjes vastgeniet in een mand met een vlaggenslinger was makkelijk en leuk te maken.


Thuis hing een grote naamslinger en tijdens het kinderfeestje zaten er 6 jongens aan tafel hun eigen pizza's te maken. In de woonkamer hadden we de meubels opzij geschoven zodat ze met elkaar een reuzen knikkerbaan konden bouwen en met de legotrein-set konden spelen. De middag werd afgesloten met een ROX taart! (de moeders met kleine jongens weten denk ik wel wat dat is?) De taart had ik ook zelf gemaakt. Veel te zoet!! Maar de jongens vonden dat geen probleem, haha.
Het was een hit!


Ik hoop dat ik je weer heb mogen inspireren!


Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!
Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.


Hartelijke groetjes
en tot een volgend project!
         dit veld niet invullen s.v.p.

3 opmerkingen:

gewoontiny zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Daphne zei

Ooooh, hier hou ik van!!
Wat een gaaf idee, een persoonlijk t-shirt!
Ik heb sinds kort ook een transfer marker, maar mijn teksten worden heel licht als ik ze op stof wil drukken (op hout gaat het wel goed).
Ik ben al tig keer over d etekst heen gegaan met de marker, ik druk hard aan met een lepel en ik ga er weer overheen (en weer en weer en weer.....)
Hoe kan dat nou toch??
(uiteindelijk heb ik de tekst over getrokken met textiel stiften, maar dat is niet de bedoeling, toch?!!
Fijn weekend, groetjes, Daphne

Karin Joan zei

Hoi Daphne,
kijk hier eens voor handige tips: http://transfermarker.nl/transfermarker.nl/waarom-krijg-ik-het-niet-zo-zwart-met-de-transfermarker/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...