03 oktober 2012

Klassieke Typografie


Ik ben zeer gecharmeerd van allerlei typografie. Maar waar ik momenteel het meest in geïnteresseerd ben is de klassieke stijl zoals die op mijn Pinterestboard Typography te zien is. En als ik het mooi vind, wil ik het kunnen maken.

Eerst in zwart wit de layout bepaald

 Ik ben niet vaardig genoeg om zo'n geweldig kunstwerk te maken met de hand. Daar schakel ik mijn digitaal gereedschap voor in. Ik ben aan de slag gegaan in Paint Shop Pro, daar kan ik op dit gebied het best in werken. Met Adobe producten als Photoshop kun je vast nog veel meer. Maar prijstechnisch en vaardigheidstechnisch is dat een stuk minder haalbaar (voor mij, op dit moment :-p)

De kleur bepaald. Ook geprobeerd in meerdere kleuren

Ik experimenteer al jaren met typografie, maar heb het nog niet eerder zo klassiek geprobeerd. Dit is mijn eerste keer en het bevalt me wel. Het verweerde effect heb ik met een ander programma verkregen: Pic Grunger. Deze gebruik ik op mijn iPad.

Ik noem dit werk: Selfportrait. Omdat het gaat over... moi! Ik hoop er binnenkort nog een te maken, maarreh... wanneer binnenkort is, tja... dat weet ik nooit...

Reacties zijn welkom!
lieve groetjes,
KJ


Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*Hartelijke groetjes
en tot een volgend project!
         
dit veld niet invullen s.v.p.

2 opmerkingen:

♥Sanne zei

Hai Karin Joan,

ik vind de lettertypes die je hebt gebruikt heel mooi. Zijn precies de mooie. Ik had houte blokjes gewit en zwarte letters op gemaakt. Dat moest een duidelijk en mooi lettertype zijn, maar kon niet veel mooie vinden. Is inderdaad wel is leuk om in te verdiepen. Ik vind alleen dat er zo veel tijd in gaat zitten... Ik vind je creatie inieder geval heel mooi =)

Liefs Xanne

Karin Joan zei

Hoi Xanne, bedankt voor je reactie. Leuk dat je dat met die letters hebt geprobeerd. Als je nog foto's hebt...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...