07 oktober 2014

GRATIS Print Knip Retro Bloemen download

Hoi lieve allemaal,
vanmiddag gaf ik je al een GRATIS Print Knip download, bekijk het hier.
Bij deze nog een!!

GRATIS Retro Bloemen Print Knip download

Tja... ik weet dat het al zowat herfst is, maar misschien wil ik onderbewust nog heel even nazomeren met deze bloemetjes :-) vind je dat ok...?Ik publiceerde dit ontwerp al op de blog van vriendinnenonline. Had je dat al gezien?
Ik heb dit ZELFMAAK-project zo ontworpen dat je er veel kanten mee op kunt. Je kunt een kaart maken voor een jarige vriendin, een zieke collega, een lieve oma, een speciale buurvrouw of wie dan ook. Maar je kunt er ook een labeltje mee maken voor op een cadeau, aan een bloemetje of een fruitmand. Maar het leuke is dat je het ook heel eenvoudig kunt houden, het is maar net wat je wilt!


Je hebt bovenstaande print nodig om de kaarten/labeltjes van dit project te maken. Print het bestand uit daarvoor uit op stevig papier. Klik hier om de print te downloaden

Als je de print eenmaal hebt dan is het tijd om er een kaartje van te maken. Voor de eenvoudigste versie heb je alleen een schaar en lijm nodig. Ben je op kantoor, heb je geen lijm, maar wel een nietmachine? Zelfs dan gaat dit kaartje lukken! :-)

  1. knip uit wat je wilt gebruiken 
  2. plak de gekozen tekst op het blauwe ruitjes-vlak: je hebt nu een ansichtkaart. KLAAR! (Geen lijm? niet aan weerszijden van de strook, de tekst vast op het ruitjesvlak.)
  3. Wil je een dubbele kaart? Gebruik dan van die kant en klare blanco kaartjes (te koop bij kantoor- en hobbyhandels) Plak de kaart op de voorkant en het ziet er nog leuker uit. Je hebt een 10x15 kaart (A6) nodig. 
  4. Wil je de enveloppe opleuken? Knip dan een van de bloemen uit en gebruik die op de punt van de flap van de enveloppe als een soort zegel: leuk!

Je hoeft de tekst niet perse in het midden te plaatsen. Speel gerust met jouw ontwerp!


Als je het nog een klein beetje specialer wilt maken, kun je een driehoekje knippen uit de tekststrook. Het truukje om dat goed te doen gaat als volgt: knip het strookje eerst kort in, knip dan vanuit de hoeken naar het einde van die inknip toe. Nu heb je er een perfect driehoekje uitgeknipt en ziet de tekststrook er nog leuker uit. Plaats het aan linker of rechterkant van de kaart voor een asymetrisch effect.


Als dit genoeg was voor jou, hoef je niet verder te lezen. Maar ben jij een beetje meer crea en vind je het leuk om nog een paar stappen verder te gaan?Gebruik dan foamplakkers of foamtape om de tekststrook verhoogd op de kaart te plakken.Knip dan de losse bloemen en de blaadjes uit en voorzie die aan de achterzijde ook van foamplakkers. Plak ze vervolgens precies op de juiste bloem (blad) en je hebt een leuk 3D effect op je kaart (Je kaart wordt al steeds meer waard!)


Wat denk je van een wapperend baniertje? Dat doe je eenvoudig zo: Knip driehoekjes in de uiteinden van een tekststrook. Knip dan die uiteinden van de tekststrook los. Plak ze verschoven onder de tekststrook en zo suggereer je een wapperende banier. Plak je ze een beetje schuin omlaag dan wordt het effect nog speelser. Plak de tekststrook met foamplakkers op om het effect te vergroten. Plak ook het losse blauwe ruitjesvlak met foam op de kaart, voor nog meer 3D.


Met de download kun je ook makkelijk een cadeaulabel maken. Snijd tussen de 2 middelste bloemen, de kaart verticaal door. Snijd ook de stippellijn aan de bovenzijde af. Je hebt nu een klein kaartje dat je aan een cadeautje of bosje bloemen kunt hangen. Perforeer een gaatje in de linkerbovenhoek, lintje of touwtje erdoor en klaar. Stapje verder? Knip 'voor jou' van de 'speciaal voor jou' strook af en je hebt er een toepasselijke tekst voor. Als je de ene kant van het strookje met lijm vastplakt en aan de andere kant er een foamplakker onder gebruikt, dan ligt de strook schuin omhoog; weer wat anders :-)


Een fruitmand kun je makkelijk opleuken met een zelfgemaakt labeltje! Gebruik het blauwe ruitjesvlak en een tekststrook en plak die op elkaar. Knip een los bloemkopje en de grote blaadjesuit. Plak deze met foam op de linkerkant van de strook. Prik een gaatje door de strook, tussen het bloemkopje en de blaadjes. Rijg door het gaatje een touwtje en je kunt het vastknopen aan je fruitmand of cadeau of wijnfles of bloemetje of ...


Supersnelle labeltjes maak je met alleen een tekststrook, een gaatje en een koordje of lintje. Of combineer de strookjes met een bloemkopje of een strookje van de blauwe ruitjes.


Ik hoop je weer geinspireerd te hebben om zelf even snel een kaartje te maken. Maar ben jij een echte ZELFMAKER dan zul je vast nog meer leuke ideeen hebben met deze download. Zeker als je er lintjes, washi tape, embellishments, glitters, ander patroonpapier, stempels en wie weet wat nog meer bij haalt. Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar wat jij ervan maakt en waar je het voor gebruikt hebt.


Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*


          


5 opmerkingen:

Julia ~Creativenails4fun~ zei

AWW zo leuk!
Dit zijn echt superleuke kaartjes!

Xx julia
Creativenails4fun

Marjolein zei

Heel leuk ontwerp en erg leuk gemaakt!
Bedankt voor de downloads.
Groetjes,

Marjolein

patricia zei

Wat zien ze er leuk uit. Ik vind ze echt fantastisch.

nettie zei

hoi Karin, telkens probeer ik weer om me in te schrijven, vind je creativiteit super leuk.
wil graag dingen van je downloaden maar dat lukt me niet.

hoor graag van je....

Karin Joan zei

Hoi Nettie,
Als het goed is heb je bij het inschrijven een mail gekregen?
Mail mij anders karinjoan@gmai.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...