24 juni 2014

Aquarel Zondag-namiddag Projectje


Hoi lieve allemaal,

in mijn vorige bericht zag je dat ik geinspireerd raak door Dominika van Les Cherubins. Nu heb ik mijn penselen en Aquarelverf weer een keer opgepakt en maakte afgelopen zondagnamiddag dit!


source unknown
Als je mij op Facebook volgt, heb je mijn vorderingen al 'live' kunnen zien. Ik begon met het natekenen van deze geweldige foto (bron onbekend helaas)



Ik tekende het na in potlood

Vervolgens heb ik eerst de huid ingevuld met Aquarelverf. Ik probeerde daarbij goed op de schaduwval te letten. Nog niet eerder had ik het zo geprobeerd, dus ik vond het niet makkelijk. Wel heel leuk! :-) Mijn Aquarel setje is van Winsor Newton.


Het haar bracht ik aan in streken van roze en oranje (tja… we doen het wel heel goed in Brazilie, dus een beetje oranje moet erbij! hihi) Heerlijk om het penseel zo te laten schieten over het papier. Haar kapsel is wel een beetje vreemd geworden, maar daar wil ik nog iets van mixed media mee gaan doen. Maar dat komt nog wel een keertje. 


Toen de lippen. Moeilijk zeg!! Maar… oefening baart kunst. En de ogen. Mijn model is aziatisch, maar ik vond het leuk om haar juist donkerblauwe ogen te geven. Ik werkte met Aquarelpotloden. Dit geeft mij de mogelijkheid om fijne scherpe details aan te brengen in de iris en toch de kleuren goed in elkaar over te doen vloeien.



En dan de highlights aanbrengen op hoogglansende delen als ogen en lippen. Ineens is er dan sprankel en leven in het portret. Ik gebruikte een witte Sharpie pen om dit te doen.



Eerder deze week wilde ik eens zien of ik ook lieve kinderfiguurtjes kon tekenen. Zeer geinspireerd door Dominika van Les Cherubins.


Ik tekende eerst met permanente inkt (Copic fineliner) een meisje op een heuvel.



Met Aquarel gaf ik de achtergrond een wassing


En toen het hele meisje. Het hele fijne penseeltje dat bij mijn Winsor setje hoort, hielp heel goed bij de fijne details.

Ik wil binnenkort eens proberen kinderkamerkunst te maken. Ik heb al leuke ideeen!! (zoals altijd, hihi)

Neem jij wel eens potloden, penselen, stiften etc. ter hand? Dan ben ik heeeeel benieuwd naar jouw werk! Laat je een linkje achter? Of stuur me iets per mail: KarinJoan@gmail.com

Mocht je zin hebben om het meisje op de heuvel ook te kleuren met wat je ook wilt, voor een kaart of ander project? Gebruik gerust deze afbeelding:


Ben je al geabonneerd op mijn nieuwsbrief? Daar heb ik nog veel andere gratis downloads voor je

Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*







         

10 opmerkingen:

marja kenter zei

Ik vind het allebei erg mooi gedaan. Wat kan jij mooi tekenen.
Het meisje op de heuvel heb ik opgeslagen, misschien doe ik er iets mee.
Groetjes Marja

Karoeza zei

Heel mooi geworden! Niks fijner dan tekenen, schilderen en doodlen. X

p.s. het is voor mij echt lastig om een comment achter te laten op je blog omdat onze computer standaard op een ander gmail account staat ingelogd... Als je andere manieren van reageren toestaat (url/naam), gaat dat zoveel sneller (nu moet ik eerst via google uitloggen, opnieuw inloggen onder karoeza en dan opnieuw mijn reactie typen... ). Tenzij je er een reden voor hebt natuurlijk... Liefs.

Unknown zei

Hoi Karin!

Wat een onwijs mooi project weer! mooi getekend en vind de kleuren ook onwijs mooi geworden vooral het oranje hihi ;) Ben benieuwd naar het kinderkamerproject!

Liefs, Claudia

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Oh, wat ben je weer lekker bezig, Karin Joan! Ik heb het meisje `opgeslagen` en wil hier wel iets mee doen. Ben niet zo creatief met pennen/verf/enzo als jij dus dat zal het niet worden. Maar wat ik wel leuk vind is viltstiften en potlood! Wie weet zie je het nog voorbij komen. In ieder geval bedankt en veel succes met je tekening, prachtig hoor!

Lieve-Groetjes, Verie

Daphne zei

Wauw zeg, dat Aziatische meisje is wel heel erg mooi!
Ik vind het haar juist erg mooi zo. Prachtige kleuren en die ogen zijn echt sprekend.
Knap gemaakt.

Aartje zei

Wow, ik zit hier even jaloers op jouw tekenkunst te wezen. Wat doe je dat goed zeg. Prachtig zoals je ineens leven in zo'n tekening weet te brengen en de ogen laat sprankelen.
Ook je lieve poppetje is heel leuk geworden.
Groeten, Aartje

Marjolein zei

Heel knap gedaan! Prachtige foto inderdaad, maar je aquarel mag er zeer zeker ook zijn.Leuke kleur haar BTW. :-)
Lief figuurtje heb je getekend.
Groetjes,

Marjolein

ps. had nog een vraagje.... gaat die groepsoproep nog door om iets te maken en dan allemaal tegelijk te posten op je blog of facebook?
Ben zo druk geweest/ en nog dat ik het een beetje uit het oog ben geraakt....

Karin Joan zei

@Marjolein,

bedankt voor je lieve reactie!
Ja, ik ben op de achtergrond bezig met het voorbereiden van het online ZELFMAAK feestje, zoals ik het noem. Duurt langer dan ik wil, maar komt eraan! Dus je hebt het nog niet gemist!
liefs,
KJ

Julia ~Creativenails4fun~ zei

Deze kunstwerkjes zien er echt prachtig uit, de vrouw heeft zulke mooie ogen ;) Bijna manga stijl! Echt prachtig!

xx julia

Jolanda zei

Prachtig wat en talent heb je. Aquarelleren wil ik ook nog eens leren maar je tekentalent heb ik zeker niet. Lieve groet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...