12 maart 2013

Nooit te laat... Distress inks en Typografie



Hoi allemaal,

Ten eerste wil ik zeggen dat ik het echt super vind om iedere keer weer reacties te lezen (vooral veel van Hanny, dankjewel!!). En hartelijk welkom aan alle nieuwe volgers: Marja, Cindy, SanDee, Susanne (Frivole), Toedeloez, Maaike, Renate: Van harte welkom!!! Later als ik groot ben, dan waren jullie deel van de eersten, hihi. 


Ik craft zo vaak ik kan en met wat ik maar kan. Mijn stijl is steeds meer aan het veranderen de laatste tijd. Dus ik ben heel erg op zoek naar wat t beste bij mij past. Vorige week heb ik heerlijk geĆ«xperimenteerd met Tim Holtz distress in de vorm van zijn markers, stains en stempelkussens. I love love LOVE it!!




Tot nog toe vond ik de kleuren zo bruinig, maar ik heb ontdekt dat t maar net ligt aan hoe je ze gebruikt. 
Ik hoop je in de komende tijd meer te laten zien en zelfs een video te maken. Maar bij deze alvast wat van mijn experimentjes.


Ik heb achtergrondjes gemaakt met de distress inkten. Mbv water verkreeg ik verschillende aquarelle effecten. Iedere keer weer verrassend hoe dat uitpakt.

Wil je in de komende tijd niets meer missen,
ik vind het super als je volgt!



Nu ben ik aan het uitvinden wat ik met al die mooie ge-inkte papiertjes wil. Ik vind hybride crafts echt geweldig: zo combineer ik mijn handwerk heel graag met photoshop.
Als je wilt mag je dit van mij gebruiken
om zelf iets moois van te maken

Klik hier om te zien wat Hanny ervan gemaakt heeft
 Dus ik koos een mooie tekst en verwerkte deze in een typografisch beeld. 


Deze printte ik eerst op gewoon papier. Zo weet ik precies waar mijn printer het op het papier print. Daar overheen plakte ik met crepe-tape mijn ge-inkte papiertje.


 Vervolgens voerde ik het opnieuw door de printer, maar die was er toch niet helemaal blij mee en het papier trok wat scheef. Gelukkig had ik genoeg marge en kon ik het met het bijsnijden toch weer goed krijgen.


Ik wilde heel graag witte letters (wanneer komt er nou een witte inktcartridge!!!) dus ik heb een zin overgetrokken met mijn witte gelpen. Love it!! Het heeft zelfs wat relief.


Uitgesneden naar wens en voor deze keer maar zo gelaten. Misschien lijst ik t nog eens in of maak ik er een kaart van. Nu was het al 'pretty enough' 


Werk jij ook met distress v Tim Holtz? Wat doe je ermee? Heb je ergens iets staan op internet? (ik ben altijd zo nieuwsgierig naar wat anderen maken!)


Ik hoor heel graag van je,
reacties en volgers waardeer ik meer dan je weet :-)

Bedankt voor je bezoekje weer!
liefs,
KJ

PS voor wie het leuk vind, dit was mijn fotografie opzet:


PS2:
Mijn laatste lijnscrapvideo is wat vertraagd, excuses.
Als t goed is, komt t vrijdag!


Gebruikte materialen:
Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

9 opmerkingen:

♥Sanne zei

Hey K.J. wat een leuk mooi kaartje heb je gemaakt. Wat zijn de kleurtjes heerlijk. Je styl is aan het veranderen zeg je... hoe bedoel je dat dan... kwa kleur of techniek. Ook in fotografie ben je goed zie ik. Leuk dat je de opzet liet zien. Daar sta je niet bij stil dat je dat allemaal gezet heb voor een mooie foto. Hoeveel tijd steek je daar dan allemaal in? Je werkt toch ook wel? Heb weer van je post genoten.

liefs Sanne

Hann¥ zei

Ah lief maar je maakt zulke mooie dingen Karin en berichtjes zijn toch ook gewoon fijn....
Dit kaartje is weer waanzinnig mooi...
Ik wil met de tekst eens wat maken met digiscrap....zal als het klaar is op mijn blog zetten ;-)

Lieve groetjes,
Hanny

Vera zei

Mooie kleuren zeg, en je foto's zijn ook mooi, grappig hoe je die gemaakt hebt met dat achtergrondje!
Gave tekst ook!!
Ik voel het aankomen... er komt een doorbraak!!

Groetjes

Vera

Hann¥ zei

Jouw tekst daar heb ik ondertussen wat mee gemaakt...staat op mijn blog :-)

Unknown zei

Hoi! Wat maak je mooie dingen! je papiertjes zijn erg mooi, helemaal die in combinatie met de tekst. Dank je wel voor de uitleg, ik ga het ook eens proberen!
Groetjes Maaike

Yolanda zei

Hoi Karin, wat een onwijs mooie tekst wil je hier met ons delen ... heel veel dank hiervoor. Ik heb hem opgeslagen en ga er zodra ik even kans zie iets moois mee maken!! Ik ben uiteraard gelijk volger van je blog geworden, want ik wil nu natuurlijk niets meer van je missen. Tot blogs, Yolanda B)

Karin Joan zei

Hoi allemaal,
weer ontzettend bedankt voor alle leuke reacties!
Welkom, Maaike en Yolanda! Leuk dat je volgt :-)

Antwoorden op jullie vragen:

@Xanne:
bedankt voor je lieve reactie. Mijn stijl wordt kleurrijker en jonger. Minder Shabby Chic en Brocante, Minder Ariadne at Home, en meer 101 wonen eigenlijk. En ja, ik steek er veel tijd in naast de 2 dagen dat ik buitenshuis werk op een basisschool. Maar ik zie dit als een investering: op een dag hoop ik hier mijn boterhammetjes mee te kunnen verdienen. Dan mag ik altijd doen wat ik het allerleukst vind :-)

@Hanny
Wat leuk dat je ermee aan de slag bent gegaan! Dat vind ik altijd zo cool!! Wat kun jij goed digiscrappen. Wat gebruik je? Photoshop? Ik heb je linkje in dit bericht toegevoegd, dan kunnen mijn lezers ook bij jou kijken.

@Vera
Doorbraak, yes!!!

@Maaike
Als je iets hebt gemaakt, hoor ik het graag!!

@Yolanda
Welkom!!
Jij maakt ook geweldige dingen zeg!
Ik volg jouw blog nu ook!

Tot een volgende keer allemaal weer!
liefs,
KJ

Unknown zei

Super leuk kaartje, mooie tekst en leuk papier!

Groetjes Monique

Karin Joan zei

dankjewel Monique!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...