04 februari 2015

Mijn weekendje Creative World in Frankfurt - deel1Hoi allemaal!
Ik vertel je graag over mijn afgelopen weekend op de grootste creatieve beurs ter wereld. Ik laat je graag zien welke nieuwe trends en producten en technieken er in 2015 op de creatieve markt komen. En ik deel graag wat foto's van mijn weekendje weg.


 Maar voor ik dat doe, eerst een DANKJEWEL!!! voor de superleuke reacties op mijn nieuwe schrijfstijl. Aangezien jullie het prettig en zelfs leuk vinden, houd ik het er lekker in. Het is voor mij makkelijker en zo te horen kom ik ook meer over zoals ik ook echt ben. Dus dat is top!!


Frankfurt Messe

Afgelopen weekend zat ik dus in Frankfurt (beursgebouw de Messe) en wel op de vakbeurs 'Creative World'. De grootste Creatieve vakbeurs ter wereld. En ja! het was groot. Ik ben er 2 halve dagen geweest en heb echt niet alles gezien. Ik ben dan ook wel een ubernerd als het gaat om creatieve materialen. Het liefst bekijk ik ieder detail en word ik helemaal blij als ik het nog uitproberen mag ook!


Veel inspiratie!

Ik heb heerlijk veel inspiratie opgedaan, waar ik je vandaag een beetje van wil meegeven. Maar ook in de komende tijd in wat meer detail. Zoals je al hebt kunnen lezen was ik er ook op zoek naar een nieuw product om te koop aan te bieden. Ik hoopte er 1 te kunnen vinden, maar al met al heb ik er zoveel geweldige producten gevonden dat het nu een uitdaging is een goede keuze te maken. En daar heb ik jou bij nodig!! In komende blogberichten wil ik je graag enkele van de nieuwe producten laten zien, die dit jaar op de markt gaan komen. Ik hoor dan graag van jou wat je het meest aanspreekt. 
Helaas mocht ik op de beurs op zich geen foto's maken, maar ik heb wel veel foldermateriaal meegenomen en leuke contacten gelegd met verschillende leveranciers uit Duitsland, Amerika en Denemarken.


Youtube Celebs

Waar ik wel foto's van mocht maken zijn deze 2 inspirerende mensen, die ik al jaren graag bekijk op Youtube: Dyan Reaveley en Tim Holtz uit de VS. 
Dyan is een mixed media artist. En Tim Holtz is bij velen van jullie denk ik sowieso bekend van de verschillende distressinkten. 
Best leuk om iemand die je tot dan toe alleen van Youtube en internet kent, dan in het echt te zien. Maar dan moet je niet doen wat ik deed! Ik zei tegen Tim: "you look shorter in real life!" 
Oh boy.... dat is natuurlijk nooit leuk voor een man om te horen, hihi! (foot in my mouth!)  Hij keek ook niet zo heel enthousiast toen ik dat zei (proest! :-)) foutje! bedankt!! Desondanks ging hij stralend met mij op de foto. Haha! Ik zal t via twitter nog proberen recht te trekken. (Sorry Tim!)

Lees meer over Dyan Reaveley hier: http://dyan-reaveley.blogspot.nl
En meer van Tim Holtz vind je hier: http://timholtz.comPrive Chauffeur

Hoe dichter we bij Frankfurt kwamen hoe mooier het werd: het had er gesneeuwd en het landschap zag er bijna sprookjesachtig uit. 
Ik was aanvankelijk van plan met het vliegtuig te gaan. Een retourtje voor 1 persoon. Maar mijn lief (nu bijna 14 jaar mee getrouwd en ik vind hem liever dan ooit!) stelde toch voor om mijn chauffeur voor het weekend te zijn. Hij zag het wel zitten een ritje naar Frankfurt. en dat was wel zo gezellig ook. Maar hij was niet bepaald geïnteresseerd in de beurs ;-) Dus overdag vermaakte hij zich door extra bij te slapen op de hotelkamer en rond te hangen in het mooie overdekte stijlvolle winkelcentrum Skyline Plaza (waar je ook heel lekker kan eten in de foodcourt) Buiten de beurs-uurtjes hebben we gezellig samen gedineerd (gegrilde zalm met tagliatelle! hmmmm!!!!) en geluncht (curry take away!) en moest hij lange verhalen van al mijn bevindingen aanhoren. En dat doet hij dan zo lief! (LOVE him!!)  Hij is ook een geweldig klankbord en is zakelijk wel scherp. Zou ook hierin, niet zonder hem willen.

Een groot deel van de verhalen ging over mijn contact met de heren vd afdeling verkoop van de Transfermarkers. Ze waren er ook vanuit de VS.  Ik heb oa met hen besproken hoe we de Transfermarker een langere levensduur kunnen geven. En er staan nog meer mooie dingen te komen omtrent de Transfermarkers. Maar daar hoor je nog van als het zover is. Nu wacht ik vol spanning op mijn volgende levering om de vele wachtenden weer blij te kunnen maken. Nog een beetje geduld!!


Maar goed, ik vertelde over de Creative World Beurs (hihi. Mijn nieuwe schrijfstijl is soms van de hak op de tak!) 
Er was dus heerlijk veel te zien, een oceaan van inspiratie 'to get my creative juices flowing big time!!' Bij mij gaat het altijd zo: ik zie 1 ding en het geeft zo'n 10 nieuwe ideeen! Dus je kunt wel bedenken dat het in mijn creatieve brein GONSDE van de ideeen! Heerlijke uitdaging om daar weer in te filteren. Maar goed dat ik weer thuis ben! gniffel ;-)

Een van de "nieuwigheden" die er te vinden waren, waren deze (halloween) papieren lichtjes! Laten we die nu hier op de blog al hebben!! Welliswaar in zwart wit, maar zoals je ziet, ligt het principe heel dichtbij mijn eigen papieren lichtjes die je met kerst en afgelopen week GRATIS kon downloaden.
(klik hier om die van kerst te zien; 
klik hier om die van de serie Baby Love Shine te zien)

Wat wel leuk was, (maar niet zo goed overkomt op de foto), zijn de potjes en flesjes met witte stickers en tekeningen. Zo in een groepje bij elkaar komt dat zo leuk over. Ze zouden helemaal compleet in een interieur passen met verschillende wilde bloemen erin.


Er waren kunstenaars live aan het werk op de beurs, met de verschillende materialen van de verschillende stands. En natuurlijk ook de bekende tafels waar de creatieve dames de demonstraties lieten zien. Niet alles was nieuw hoor, veel kende ik al. Maar gelukkig heb ik ook veel nieuwe dingen gezien. Enkele daarvan deel ik  graag met jou in komende berichten. 

Er waren ook een 3-tal hoeken ingericht in trends. De trends die volgens Creative World de Trends voor 2015 zullen worden: Artistiek, Romantisch en Optimistisch.
 Maar hierover in het volgende bericht meer. 

Populair in de 60's/70's. Maar Macrame maakt een comeback in 2015.

Volgend jaar ga ik weer!!!

Volgend jaar staat de Creative World gepland op 30/1 t/m 2/2 2016. Wat mij betreft ben ik er dan DRIE DAGEN!! Ik laat mijn lief dan lekker thuis en ga 3 dagen naar Creative World in Frankfurt!!
En wel in mn eentje! hihi. Leuk!!!! 
wat... zei je leuk?! in je EENTJE?!!? 
ehm... ja... dat vind ik LEUHEUUUK!!!!
In mn eentje kan ik me veel beter focussen en op mijn doelen afgaan.  Samen met een lieve vriendin is het veel te gezellig! Maar het lijkt me wel helemaal leuk als ik tussendoor wat afspraakjes heb met iemand voor de lunch of t diner. Dus als je daar ook van plan bent te zijn in 2016, laat het me dan even weten! Misschien kunnen we afspreken.

Als je nog vragen hebt over de Creative World beurs, stel ze dan hieronder. En ik hoor ook graag van je wat je hiervan vindt. Een blogbericht waarin ik niet deel HOE je iets kunt maken. Maar je hier en daar wat dingen laat zien.

Een volgende keer vertel ik je graag over de 3 trends. Tot dan!

Hartelijke groetjes
en tot een volgend project,Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*


          

9 opmerkingen:

marja kenter zei

Wat heb jij genoten zeg. En dat je volgende keer liever dan toch alleen gaat....begrijp ik helemaal. Ik heb precies hetzelfde. Ik ben benieuwd naar je volgende berichten.
Groetjes Marja

Verie www.vvestywo.blogspot.com zei

Heel erg leuk, Karin Joan en ik ben heeeel nieuwsgierig naar de 3 nieuwe dingen!

Lieve-Groetjes,
Verie

de DIY Diva zei

Wow, Tim Holtz! Geweldig, als kaartenmaak-liefhebster ben ik een grote fan. Leuk hoor, die beurs, was ook graag gegaan ;-)

Wies zei

Heerlijk dat je zo hebt genoten van de creatieve beurs en de tijd daar buiten met je man. Ik ben heel benieuwd naar de 3 trends waar je ons over wilt vertellen.
groetjes, Wies

Aartje zei

Oh wat ziet het er gaaf uit en dan met Tim Holtz op de foto!
Ik zou ook wel graag rondstruinen tussen alle nieuwe ideeen, maar dan niet in mijn eentje hoor. Ik wil er gelijk over praten met een vertrouwd iemand en dan gelijk alle voors en tegens bedenken van een product,
Groeten, Aartje

Anoniem zei

Leuk hè was die beurs, ook ik ga het liefst alleen. Voor mij was het de eerste keer, wil zeker volgend jaar weer dus hou mij aanbevolen voor een thee of lunch afspraak. Gezellig. Groetjes Marion.

Daphne zei

Kan niet wachten op je volgende bericht, je hebt mij zooooooo nieuwsgierig gemaakt.
Wat fijn dat je zo genoten hebt, super toch, zo'n weekend.

Bibi zei

Wat hebbie dat leuk verwoord! Super! Ik snap nog steeds niet dat je alleen wilt gaan haha maarja daarom is het verschil ook zo leuk. Ben benieuwd waar je binnenkort mee komt ;-)!!!!

Kussies,
BB

Karin Joan zei

Superleuke reacties van jullie allemaal, dankjewel!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...