22 februari 2015

Macrame: trend voor ZELFMAKERS in 2015


Sally England - Macrame kunstenares
De laatste trend die ik in deze serie met je deel is weer een, terug van weg geweest:

Andreas Notebook
Macrame 

Een trend die in de sixties en seventies populair was, maakt nu een comeback in 2015. Ken je het nog?! Mijn tante maakte plantenhangers op die manier.


Macramé is een handwerktechniek, verwant aan kant, ze bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt. (bron: Wikipedia)
Je vindt Macrame grofweg in 3 soorten: de gewone, micro-macrame waar bijvoorbeeld sieraden van gemaakt worden en macro-macrame waar grote draden voor gebruikt worden. 

De techniek is nagenoeg onveranderd, maar de materialen, de kleuren en de toepassingen zijn helemaal up to date. Op het internet vond ik veel macrame-inspiratie waar je mee aan de slag zou kunnen. Ik zocht er een aantal voor jou uit. 

Brit+Co
Macrame wordt met verschillend soort draad en touw gemaakt. Maar we hebben nu veel meer materialen tot onze beschikking dan in de jaren 60 en 70. Zpagetti draden kunnen bijvoorbeeld heel goed gebruikt worden voor de techniek van macramee. Deze Zpagetti draden kun je ook zelf knippen van oude shirts. Lees hoe je dit maakt op de blog van Brit+Co

Wrap & Weft

Macrame mag tegenwoordig in felle trendy kleuren. Deze lampen van Wrap and Weft zouden heel leuk staan in een jong interieur of een kinderkamer. Lees er meer over hier

Sally England

Mijn favoriet is denk ik wel Sally England. Zij maakt in macro-macrame ware kunstwerken. Zij maakt naast trendy plantenhangers ook grote wanddecoraties van touw in natuurlijk katoen.

Sally England

 Je vindt op haar website zelfs een tipi van macrame! 
http://www.sallyengland.com

Trash to Couture
Maar Macrame kun je ook dragen!  Trash to Couture deelde dit prachtige project waarbij macrame is verwerkt in een shirt, met stap voor stap instructies. Laat de zomer maar komen (het mag trouwens een beetje sneller dan dit ;-)

Nefernots

Sieraden in micro-macrame zien we weer steeds meer voorbij komen. Elegant en vrouwelijk tot grof en stoer voor mannen en stoere jongens. Deze mooie is van Nefernots op Etsy. 


Nog veel meer!

Veel meer aan macrame verwante knoop technieken vind je op deze Pinterestpagina
En nog meer macrame inspiratie vind je op Pinterest

Heb jij al eens iets ge-macrameed? Deel dan een foto! altijd leuk om te zien.
Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*


          

5 opmerkingen:

Daphne zei

Ooooooh, dat shirt, wauwwwwww, I'm in LOVE!!!!!!!
Wat ontzettend leuk en mooi.
Wat een leuke nw trend ook weer.
Ik blijf bij trend 2, dat is mijn favoriet!!
Groetjes, Daphne

Jolanda zei

Heel erg leuk! Geboren in de jaren 60 weet ik alles van deze trend uit de seventies. Ik had ook de macramé-plantenhangers in mijn kamertje. Maar of ik het ooit zelf heb gedaan...leuk om te zien!

ivoorwit.blogspot.com zei

Nostalgie voor mij! Ik knoopte er een hele tas van, van touw. En plantenhangers. De plantenhangers op de foto lijken me niet zo handig (wel heel leuk), de potten schuiven er bij een beetje beweging zo uit. "Ervaring" Ik vind de kleding ook erg leuk. Zou ik??? Groetjes, Thea

Anoniem zei

Goh zeg, dat deden wij vroeger op school...leuk om het weer eens terug te zien...:-!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Simpelmens zei

Ik ben ooit eens met 1 plantenhanger begonnen en nu ben ik bezig met het "macrameën" (is dat een ww??) van een riem!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...