03 mei 2014

ZELFMAKEN kussen met handgeschreven tekst


Hoi lieve allemaal!

Afgelopen week maakte ik 2 kussens! Een in een zandkleur met een kanten kleedje.  Dat project heb ik gemaakt voor Vriendinnenonline.nl Klik hier om het te bekijken.


Het andere kussen is er een met een tekst in mijn eigen handschrift.
Ik laat je hier graag zien hoe ik dat maakte en…! voor alle Silhouette gebruikers heb ik een download beschikbaar, zodat je dit ook heel makkelijk zelf kunt maken.

In dit filmpje laat ik je meekijken in het hele maakproces.


Deze tekst is voor mij een, om goed in het oog te houden. Dit omdat ik het liefst alles helemaal doordenk voor ik het doe. Het gevolg is soms echter dat ik niet meer aan het doen toekom. Soms moet je een plan in grote lijnen hebben en met een beetje durf gewoon de eerste stap zetten. Ook al weet je nog niet helemaal hoe je het precies zult doen. Gaandeweg wordt het wel duidelijk.


Ik schreef de tekst met de hand (zie filmpje). Je hebt mij al een paar keer eerder met penseel zien schrijven, maar deze keer gebruik ik bewust een goedkoop penseeltje. Deze geeft een heel onregelmatige streek, waardoor je een heel nonchalant effect krijgt. Dit is nu echt trend en ik vind het ook helemaal leuk!



Om het sjabloon te maken, gebruikte ik overhead-transparanten. Deze heb ik alleen in A4 formaat. Ik plakte er 2 tegen elkaar aan om een 29cm x 29xcm plastic vel te krijgen. Deze past mooi in mijn Silhouette snijplotter. Het sjabloon voor de Silhouette kun je downloaden op mijn Freebies pagina. Deze is beschikbaar voor al mijn nieuwsbrieflezers.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief 
en je ontvangt direct toegang tot mijn gratis downloads en freebies!


Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*







         

Ik gebruikte voor dit kussensloopje een lapje stof van de markt (van Lucien, hier in Rotterdam en Dordrecht!) en naaide het tot een kussensloopje.


 Ik gebruikte een hele simpele techniek waar je helemaal niet goed voor hoeft te kunnen naaien. (zie video) Maar je kunt dit ook heel goed doen, met een kant en klaar kussensloopje.


Het leuke van ZELFMAKEN is dat je makkelijk de kleur en stijl kunt aanpassen aan jouw interieur. Je kunt een standaard kleurtje verf gebruiken, maar ik mengde de kleur van mijn verf zelf. Ik voegde een druppel zwart aan wat wit toe om grijs te krijgen. Daarna warmde ik de kleur op met wat roodbruin. Je kunt dit ook doen met rood, oranje of geel. Leuk om uit te proberen!


Om de verf aan te brengen, maakte ik eenvoudig een klein gereedschapje met een oude afwasspons en een wasknijper.


Na afloop van het project, gooide ik het sponsje gewoon weg! (tja… ik houd nu eenmaal niet zo van schoonmaken :-)


Volg de aanwijzingen op de verpakking van de textielverf op om deze te fixeren. Dan blijft het zelfs na het wassen mooi.


Denk je dat je dit ook kunt?! Ik denk het wel! Textielverf vind je in de hobbywinkels en stofjes op de markt! Nog makkelijker: koop een leuk kussensloopje. (of een tas of een gordijn of … ?) Download het sjabloon op mijn freebiespagina en ga lekker aan de slag!
Enneh… stuur je mij een fotootje als je er ook een hebt gemaakt?!


Vergeet het andere kussentje niet te bekijken op vriendinnenonline! (met video!!)

Superleuk dat je weer langs bent geweest! Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!


Hartelijke groetjes
en tot een volgend project,


PS
ik kreeg van een van mijn lieve lezers deze foto!


 Het is van Irene van Mourik. Zij heeft het sjabloon van mijn canvas project (klik hier) gebruikt en deze mooie versie gemaakt. Respect voor Irene, want daar waar ik mijn Silhouette snijplotter gebruik, heeft zij het sjabloon helemaal met de hand uitgesneden. Wauw… :-)


Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*







         

8 opmerkingen:

Marjon zei



Wauw wat een leuk kussen heb je gemaakt...ziet er geweldig uit en bedankt voor de instructies....fijn weekend en lieve groet Marjon

Judith zei

Lieve Karin Joan,
Jij neemt mij weer mee in een wereld die ik zo mooi vind! Jouw ideeën, de uitvoering en je lieve rustige stem - zo kun je de dag goed beginnen!

Een beetje (gezond) jaloers ben ik op je creativiteit en je naaikunsten (-: Zo een mooi kussen zou ook hier thuis op de bank passen. Helaas heb ik geen snijmachine.
Wel een super idee!!!
Geniet van het weekend,
groetjes van Judith

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Dit is echt een leuk idee! Waar haal je textielverf? Ik ben dit al een tijdje aan het zoeken, maar weet niet zo goed waar ik moet zoeken, hihi..;)! Het was weer een inspirerende post.

Lieve-groetjes, Verie

La Blomst-Living zei

Naar mijn idee pak jij toch al ontzettend veel beet hoor! Je hebt mooie kussens gefabriceerd!
Liefs en een fijn weekend, Linda

Karin Joan zei

Bedankt voor alle lieve reacties weer!!
@ Verie: textielverf koop je bij hobbywinkels of waar ze kunstenaarsbenodigdheden verkopen. Maar natuurlijk ook online bij Pipoos vind je veel.
dit is het merk dat ik gebruikt heb:http://www.pipooswebstore.com/resultaat.asp?cat=C1++&trefwoord=dec.text.&Submit=Zoek
of
http://www.bol.com/nl/p/ses-textielverf-trendy-6-kleuren/1004004010637375/ (voor kinderen :-)

Unknown zei

Superleuk kussen. Ik zat al even op een uitleg te wachten van dit kussen en ook dit was weer een leuk filmpje. Weer heel erg bedankt. Groetjes, Monique

Zoubida zei

Hallo lieve Karin,

Ik ga binnenkort verhuizen, maar vind het behang dat er nu hangt niet zo mooi ouderwets & ik kijk er tegen op om al het behang te vervangen. Heb jij misschien een idee om het behang/ de muren wat leuker te maken? Zonder dat ik alles hoef te vervangen?

Nou ik hoor je Ideeën zeer graag ben namelijk zelf niet thuis daar in...

Bedankt alvast!!

Veel liefs, Zoubida

Annemieke zei

Hallo Karin Joan,
Ik wilde het sjabloon gebruiken om te printen, maar kan het niet openen. Daarna wil ik het met een transfermarker op een kussenhoes overbrengen. Kun je mij helpen?
Groetjes Annemieke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...