11 april 2014

Mijn Tuin en Veranda en Clematis

Hoi lieve allemaal!

Welkom in mijn tuin! 
Ik laat je graag zien, hoe mijn tuin en veranda erbij staat op dit moment.


Vorige week hadden we mooie dagen. Ik heb toen heerlijk wat foto's gemaakt.

Maar voordat ik verder ga:
doe jij al mee met mijn  GIVE AWAY?!
mis m niet!!
klik hier


http://www.karinjoan.blogspot.nl/2014/04/give-away-zelfmaken-video-canvas-met-3d.html


Op mijn veranda staan ze daar al sinds vorig jaar: mijn rotan stoelen die ik zelf een make over heb gegeven. Ze waren een mooi marktplaatskoopje voor maar 15 euro per stuk. Ik heb ze een mooi verfbad gegeven. Alle details van die make over lees je hier:


Ik vind mijn grijze schutting heerlijk van kleur! En witte elementen komen daar zo mooi op uit. Welke verf ik gebruikt heb lees je hier:


Dit rieten hart heeft de hele winter buiten gehangen. Mooi om de natuurlijke verwering van de verf te zien.


Ik geniet zo van deze roze hortensias in pot!  De combinatie met enkele vogelhuisjes op een butler-tray vind ik echt leuk werken.


Gelukkig doen de hortensias het goed, want ik heb echt geen groene vingers. Heb jij nog tips voor makkelijke buitenplantjes die ik in pot kan houden?


Op de veranda staat ook een ronde salontafel. Ook die heb ik zelf geverfd. Hoe ik dat deed, lees je hier:


Omdat onze veranda overdekt is, mag de papieren roos die ik vorige maand heb gemaakt een tijdje staan op de salontafel. Meer over de papieren roos hier:


Deze wanddecoratie in de vorm van een vogelkooi, hing ik vorig jaar hier op. Mijn clematis is er ook heel blij mee. Mooie combinatie met die frisse groene blaadjes is het he?


Echte schooneheid behoeft geen uitleg...


Mijn clematis zit supervol knopjes! Dat beloofd een prachtig bloemenfeest te worden straks!


De tuin is nog niet wat het moet zijn :-( Mijn lavendel is verhout en moet eruit! Een lieve vriendin staat in de startblokken om mij te helpen. Maar mij ontbreekt de tijd nogal… Ik hoop niet dat ik er straks te laat  mee ben! 
Heb jij nog goed advies…? 


Wat een frêle dametjes zijn het toch!


Op het moment van fotograferen, waren er 5 bloemetjes open :-)
Het bankje achterin de tuin vraagt om wat aandacht! Vorig jaar heb ik er gezellige foto's van gemaakt met kussentjes en plaids erop.
 Van echt zitten in de tuin is het nog niet veel gekomen dit jaar. Komt nog wel...


Dit jaar had ik voor het eerst een echte kerstboom! Die staat nu in de tuin, in pot. Ik hoop dat ik hem volgend jaar gewoon weer kan gebruiken. Heb jij daar ervaring mee? Tips zijn welkom!


Onder de overkapping van mijn veranda hangen kroonluchters. 's Avonds kunnen we zo de hele veranda met een klik in sfeerlicht hullen. Je kunt de kroonluchters in de video van mijn tuin in vol detail bekijken. 

Op mijn veranda staat een schouw, een marktplaatskoopje! Ik moet alleen nog steeds blikken brandgel halen. Weet jij waar ik die kan kopen? Ik heb ze tot nog toe niet kunnen vinden. Maar gelukkig heb ik  wel veel kandelaars staan. Wanneer de kaarsen aan zijn op de veranda, dan weet ik dat er geen mooiere plek is dan gewoon hier thuis!


Hier zitten we 'savonds dan, met een kopje thee voor mij en koffie voor Fred.  Nou ja… niet zo heel vaak hoor. Er zijn zoveel dingen die ik nog wil doen! Ik ben niet zo'n zitter… :-) 


Zoals je ziet ben ik heel erg van de witte accessoires. Maar ik begin steeds meer aan kleur te wennen en wil dit seizoen wel meer pastellen in mijn tuin brengen.


Mijn rotan stoelen hebben de hele winter buiten gestaan en zien er nog even mooi uit! En dat terwijl het eigenlijk binnenstoelen zijn. Het scheelt wel dat ze overkapt hebben gestaan.


Wil je ook binnenkijken?!
Ik laat jou ook graag mijn interieur zien! Maar dan graag op een plek waar niet zomaar iedereen erbij kan. Tja… je laat toch ook niet zomaar iedereen binnen? Daarom heb ik voor al mijn nieuwsbrief-lezers een binnenkijk-pagina gemaakt! Daar kun je nu al een klein stukje van mijn ZELFMAAK-kamer zien, foto's van mijn slaapkamer en doorkijkjes van mijn woonkamer.
Zelf zien?

Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*         

8 opmerkingen:

Marjon zeiHallo Karin,

Ik ben jaloers.....ohhh zo mooi....en een veranda is een droomwens van ons....onze tuin heeft dezelfde grijze tint en ik zie veel spulletjes die hier ook het huis sieren..dus we hebben wel dezelfde smaak....nee hoor jaloers ben ik niet, ik wil alleen maar aangeven hoe prachtig alles uitziet en wat heb je dat filmpje mooi gemaakt...de clematis is het einde...en de lavendel is nu de juiste tijd om te snoeien....fijn weekend en lieve groet Marjon
ps ik heb je toegevoegd op mijn FB onder de naam Marjon Jansen

Judith zei

Je film heb ik meerdere keren met veel plezier bekeken. Jullie hebben een prachtige tuin! Mooi rustig, in evenwicht en met vele leuke accessoires.
Helaas heb ik ook geen groene vingers. Dit jaar staat de tuinrenovatie boven op ons to-do lijst. Ik ben nog op zoek naar mooie tegels (heb zeker leuke gezien, maar ik blijk toch een dure smaak te hebben...) Mag ik vragen welke tegels jullie hebben liggen?
Voor je schouw zou je bij een tuincentrum naar gelpotten kunnen kijken. Het seizoen begint nu weer en ik denk dat je daar kan slagen.

Ik wens jou en jullie vele ontspannen uren toe in jullie heerlijke tuin!
Fijn weekend,
warme groeten van Judith

Linda Visser - van der Velden zei

Heel erg mooi!!

Julia ~Creativenails4fun~ zei

Wow wat een mooie tuin zeg!
Je bent echt heel creatief :)

Xx julia

Daphne zei

1 Woord: WAUW!!!!!

Dat ziet er echt heel, heel gezellig uit.
Hier kun je lekker de hele zomer genieten en ja...af en toe ook gaan zitten hoor.

En de Kerstboom, wij hebben er ook elk jaar 1 in pot. Elk jaar gaat hij d etuin in en elk jaar komt hij het jaar mooi door, totdat......een paar weken voor Kerst, dan opeens gaat hij dood!! Echt waar, dit is al een paar keer gebeurd, hi hi, te bizar!
Maar we blijven het gewoon proberen, elk jaar weer.

Lieve groet, Daphne

La Blomst-Living zei

Heerlijk sfeertje, Karin! Wat is je Clematis mooi! Misschien vind je de witte Margriet leuk voor in een pot. Af en toe de uitgebloeide bloemen eruit halen en je hebt er lang plezier van.
Fijn weekend, Linda

Marjolein zei

Oh, het lijkt wel een lifestyle magazine, zo'n mooie brocante! Prachtig zoals alles bij elkaar is uitgezocht en zelfgepimpt of gemaakt is!! Veel liefde en uurtjes zijn hier in gaan zitten. Hopelijk krijg je dit jaar wel de tijd en gelegenheid om er van te genieten!!! Die openhaard is een echte eyecatcher, prachtig!

Groetjes,

Marjolein

ps. slim hoor om niet iedereen 'binnen' te laten! Zou ik ook niet doen! :-)

Karlijn zei

Wat een prachtige tuin zeg! Echt een uitkomst met die makkelijke tuinverlichting . Bedankt voor de inspiratie, ga komende zomer roze details toevoegen, ziet er bij jou zo mooi uit!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...