11 februari 2014

Zo schrijf ik met pen en penseel.


Hoi lieve allemaal,


Ik ben veel te lang niet actief geweest op mijn blog en facebook. Tja... er zijn nu eenmaal tijden dat je kindje en lieve mensen en je huisje en je werk en je gezondheid ff wat meer aandacht nodig hebben. En als dat zo'n beetje allemaal vlak achter elkaar en tegelijk komt, dan blijft mijn blog achter.
Maar... ik ben terug!! En ik kom binnenkort graag weer eens bij jou buurten!
 (Dankjewel lieve Sanne, voor je lieve berichtje!) 


Morgen weer een weggevertje voor mijn nieuwsbrieflezers!!!
nog niet ingeschreven?!


Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*







         

Deze keer laat ik je graag wat Kalligrafie en Typografie van mijn eigen hand zien. In dit filmpje laat ik je zien hoe ik 'Do Something Amazing Today'  heb geschreven met een penseel. (en je ziet vanaf nu meer van mijn koppie! :-) Ik ben benieuwd wat je daarvan vindt)

betere kwaliteit: http://youtu.be/HhFTQXCax6k

Ik ben er de laatste tijd best veel mee bezig, maar kalligraferen doe ik eigenlijk al lang. Ik heb het geleerd van een tante toen ik 10 jaar was. Zij zat op een cursus en ik liftte daarin mee. Het eerste wat ik moest doen is wel meer dan 30 keer een streepje trekken op ruitjespapier, hihi. Wat een geduld had ik toen zeg! Ik zou dat nu niet meer op kunnen brengen. Maar eigenlijk ben ik sindsdien altijd wel in bepaalde mate verder gegaan. Destijds heb ik het Unciaal en Gotisch schrift geleerd, maar nu ben ik daar eigenlijk helemaal los van en oefen ik mij juist in mijn eigen vrije handschrift. Veel levendiger en meer ik!


Op Facebook heb je in de loop van de tijd misschien wel eens wat doodles van mijn hand voorbij zien komen. Ik maak ze vaak als ik luister naar de preek in de kerk. Een geweldige manier om aantekeningen te maken ook :-) Veel van mijn doodles komen daarom uit mijn notitieboeken en zijn getekend met balpen op lijntjespapier.




Maar ik vind dat het nu tijd is om eens iets serieuzer te doen. Ik wil heel graag eens een groot typografisch werk op mijn muur maken. Ik ben daarin geweldig geïnspireerd door Dana Tanamachi, een geweldige krijtbord kunstenares. Ik pretendeer niet haar niveau te hebben, echt niet, maar het is wel heeeeel inspirerend!! Dus... oefenen en oefenen!!


Enkele weken terug vroeg Claire mij spontaan om haar etalage te beschrijven met haar winkelnaam.(Pop up Shop, lees meer hier: http://bluebirdsinthebackyard.blogspot.nl/2014/01/our-first-shop-in-shop-in-dordrecht.html)


Geheel onvoorbereid en supersnel (ik had heel weinig tijd) heb ik toen Bluebirds in the Backyard op het raam getekend. (heeft iemand het gezien? Centrum Dordrecht) Het was best leuk, maar ik zie wel heeeeel veel waar ik graag een gummetje doorheen zou willen halen, hihi. Maar ok, voor een eerste keer was het wel leuk.


Claire staat op 23 feb. weer met haar pop-up shop in Dordrecht centrum. (in het oude Sting winkelpand)

Nu ben ik eens aan het experimenteren gegaan met schrijven met een penseel. (zie het filmpje 'Something Amazing' hierboven) Ik gebruikte ecoline als inkt en Jeremy's tekenrol om bijna onbeperkt te kunnen oefenen (Jeremy was er echter niet van gecharmeerd toen hij zag hoeveeeeeel ik had gebruikt: " Nou! mama! kijk wat je hebt gedaan!!" oeps! Tijd om weer naar Ikea te gaan :-)


Morgen krijgen al mijn nieuwsbrieflezers een leuke nieuwe download!!
Een waarin ik ook mijn penseelschrift heb verwerkt. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik een chocoladewikkel ontworpen, waarmee je binnen enkele minuten een superleuk valentijnscadeautje hebt. Maar je kunt het ook makkelijk voor andere gelegenheden gebruiken. Sta je nog niet ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?


Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*







         

Super dat je weer langs bent geweest en geweldig als je een reactie achter laat!! Zo leuk om je een beetje beter te leren kennen.
 Ik zie je graag morgen terug!




Hartelijke groetjes
en tot een volgend project,


7 opmerkingen:

Aartje zei

Fijn om je weer terug te zien Karin Joan. En je verwend ons maar weer. Wat leuk dat jij je handschrift op de winkelruit mocht zetten. Prachtig resultaat!
Grorten, Aartje

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Wat gaaf zeg! Echt heel mooi gemaakt (de etalage). Je choco-wikkel is (zoals ik al een klein beetje kan zien) goed gelukt, manlief houd van chocola, dus die ga ik uitprinten en geven! Helemaal leuk jou blog, wordt er vrolijk van! Ga zo ook je vriendin volgen, heeft ook zo leuke blog.

Lieve-Groetjes, Verie

kreamade zei

Wat prachtig zeg! Ik vind vooral je 'aanteken' blaadjes van de preken prachtig... En de etalageruit is natuurlijk ook een plaatje. gr. Hennie

Anoniem zei

Erg leuk dat je er weer bent!!


Mooi gedaan, die winkelruit!!

Kalligrafie heb ik ook altijd leuk gevonden...helaas nooit ergens een cursus gevolgd.

Groetjes Thea ♥

Julia ~Creativenails4fun~ zei

Wat leuk om weer een artikel van jou te lezen!
Bedankt voor het inspirerende filmpje!
Je Kalligrafie werken zijn echt prachtig ;)

Xx Julia

♥Sanne zei

Hai K.J. fijn om weer wat van je te horen :) Ik vind je filmpje echt super gedaan. Leuke muziek en je koppie staat er ook schattig op hihi. Heb je dat vaak opnieuw gefilmd? Dat zou ik waarschijnlijk wel moeten doen! Ik had je stem verwacht in het filmpje maar die bleef uit. Anders was het misschien ook te veel allemaal in het korte filmpje. Anyway super leuk filmpje. En je schrijf en tekenkunsten zijn echt heel mooi!

liefs sanne

Karin Joan zei

Bedankt voor al deze geweldige reacties!!! Het was fijn om weer wat te hebben gepubliceerd!

@ Sanne: ja, ik heb meerdere dingetjes gefilmd maar slechts enkele stukjes gebruikt. Het is nog een beetje zoeken.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...