19 juli 2013

Aquarelleren met Distress Inkt


Hoi allemaal,

Ik vertelde je al eerder dat ik aan het experimenteren ben met aquarel effecten. Nu was ik op een oud stukje aquarelpapier wat aan het kriebelen. Ik gebruikte daarvoor Distress Inkt. 
Deze reageert perfect met water, of je het nu van een stempelkussen gebruikt (op een stuk plastic en dan oppakken met je natte penseel) of van een inktdropper (de Distress Ink refills) Toen dacht ik: zou het lukken om een gezicht op te zetten. Dus begon ik op datzelfde papier met mijn penseel wat vlakken te schilderen. 


Ik was geinspireerd geraakt door een video die ik pas gezien had, van Agnes Cecile. De video kun je hier bekijken http://www.youtube.com/watch/?v=3vB4OZJLNtc Wat ik gemaakt heb is weinig, vergeleken met haar werk! Maar toch was ik zelf wel een beetje verbaasd van wat er uit mijn handen is gekomen.
 I like, I like!! 


Ik heb eerst mijn aquarel opgezet en deze laten drogen. Vervolgens heb ik met een fineliner (Copic multiliner) de zwarte lijnen aangebracht. Ook de ogen heb ik op die manier gedetailleerd getekend. 
En als laatste ben ik met een witte inktpen (Uniball Signo Broad) over het geheel gegaan om accenten aan te brengen. Vooral de ogen krijgen hierdoor meer leven. 


Ik heb altijd al van aquarellen gehouden, maar kreeg gewoon niets moois uit mijn handen. Deze keer ben ik wel tevreden. (hoewel haar ogen echt een stuk groter mochten :-)


Wat mij betreft wil ik meer experimenteren met Aquarelleren. Ik ben weer verliefd :-)

Heb ik je mogen inspireren? Dan vind ik het super als je een reactie achter laat. 
Aquarelleer jij zelf? Dan vind ik het leuk om bij jou te kijken, want ik heb nog genoeg te leren. Laat dan aub een linkje achter.

Meer aquarelinspiratie vind je op mijn Pinterest Board: Watercolor


Leuk dat je weer langs bent geweest.
Geniet van deze week en graag weer tot een volgend project!

liefs
KJ5 opmerkingen:

Des guirlandes zei

Echt heel leuk! En wat toevallig, ik heb in het verleden jarenlang geaquareld. Nu al jaren niet meer. Mijn man vindt dat heel jammer en hij heeft mij kortgeleden een heel mooie doos aquarelverf met -blok cadeau gedaan. Ik moet het van hem weer gaan oppakken. Dus binnenkort ?
Groeten,
Barry

Karin Joan zei

Hee, wat leuk Barry! Ik ben heel benieuwd wat er uit je handen gaat komen. Ik hoop fat je het gaat bloggen.

Yolanda zei

ZOOOOO Karin ... jij mag echt wel heel trots op jezelf zijn. Wat is dit mooi geworden zeg. Ik hoop dat we hier nog veel meer van te zien gaan krijgen! Groetjes Yolanda B)

francis zei

Hallo Karin ,
Dank je wel voor je filmpje op you tube over bloglovin .
Ik blog maar ben een self made blogger . En eigenlijk vind ik alles eng en moeilijk dus ik ben al trots op waar ik nu ben .
Het aangekondigde veranderen van Blogger had ik lang genegeerd maar ja het kwam steeds nadrukkelijker terug
Toen maar eens bij google ingetoetst
Hoe werkt bloglovin
en daar was jij
Heel opgewekt en duidelijk .
Het is gelukt en ik heb het in mijn eentje gedaan ! Dankzij jou
Maar eigenlijk begrijp ik toch niet hoe het nu zit met mijn volgers ....
moet ik daar ook nog iets mee ?
Ik vind ook je andere filmpjes heerlijk en ben blij dat ik je heb gevonden !
Mooie week gewenst

Diwakar zei

Karin Joan, wonderful crafting. Well I enjoyed it but I am glad to know you and your love for the LORD JESUS. I am in the pastoral ministry in Mumbai, India would like to invite you to come on a short term missions trip to work with us and teach to the kindergarten children in the slums this creative crafting. My email id is: dhwankhede(at)gmail(dot)com and my name is Diwakar Wankhede.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...