11 april 2013

Hangende Rozetjes


Afgelopen weekend maakte ik een verjaardagskaartje voor een lieve vriendin. Hoewel het eigenlijk een heel bewerkelijk kaartje is, maakte ik het vrij vlot. Dat komt omdat ik altijd wel bezig ben om van alles uit te proberen: nieuwe technieken, nieuwe materialen etc. Maar het probleem daarmee was altijd dat ik dan allerlei eigengemaakte embellishments had, maar niet meteen een projectidee om ze op toe te passen.

 Een tijd terug heb ik een heleboel mandjes gekocht en al die embellishments op kleur geordend. Iedere keer als ik weer een uitprobeerseltje heb, gooi ik het in het juiste mandje. En bij het uitwerken van een projectje, put ik uit die mandjes. Zo lukt het mij om op een snelle manier een uniek handgemaakt kaartje te produceren.


Zo had ik nog van deze mooie rozetjes. Die maakte ik met de Silhouette. Het sjabloon kocht ik in de online shop vd Silhouette: 3D Rosette Flower Scalloped. Ik gebruikte papier van de paperpad van de Hello Friend collectie van Glitz


De rozetjes kun je als bloemen gebruiken, maar ik vond het leuk om ze te laten hangen. (er hangt ook een grote boven mijn eettafel en dat vind ik zo mooi, klik hier om te bekijken)


Ik gebruikte 3 washi-tapes en plakte die aan de achterzijde ook vast. Zo voorkom je dat de randjes losraken, gezien washi tape niet sterk is. Ook de koordjes waar ik de rozetten aan liet hangen bevestigde ik aan de achterzijde. 


Ik rondde de hoekjes af en plakte het geheel op een dubbele kaart.
Een simpel stempeltje met Gefeliciteerd en ik had een verjaardagskaartje. Maar het had ook een Beterschapskaartje of Zomaar kaartje kunnen zijn. 


Met een Copics fineliner tekende ik een onderbroken streepje aan de randjes van de kaart en het blauwe achtergrondpapiertje. Dat is er een die ik maakte met de aquarel techniek die ik je in de video van het Knoopjes en Baniertjes kaartje heb laten zien. Klik hier om te bekijken
In het midden van de rozetten plaatste ik een uitgeponsd bloemetje en een plakpareltje. En klaar was mijn kaartje. Heb ik je mogen inspireren? Dan vind ik het heel leuk om van je te horen.
Tot het volgende project!

Hartelijke groetjes,
KJ
volg mij met bloglovin

Gebruikte materialen:
9 opmerkingen:

♥Sanne zei

Hai Karin Joan,

ik vind die bloemen zo leuk. Ik wil binnenkort in een post de mijne laten zien... maar niet al mijn foto's die ik daarvan had gemaakt waar naar mijn zin... Ik vond ze bij jou boven je tafel in die kroonluchter zo mooi dat ik er er toen ook heb gemaakt. Zo simpel en het geeft zo'n leuk effect. Ze hangen op de kamer van mijn dochters. Leuk dat je met papier zulke mooie decoraties kunt maken. Die bloem van creppapier wil ik ook eens proberen.

lieve groetjes Sanne

Pleuntje zei

Wie wat bewaard........ Je hebt er een prachtige kaart mee gemaakt. Fijn weekend met veel zon. X

marja kenter zei

Hi Karin
Prachtig deze kaart. Ik vraag me alleen af hoe je deze verzend. Ik heb ook een paar rozetten liggen, vind het leuk om ze te maken maar dan ben ik bang dat ze met verzenden beschadigen.
groetjes Marja

Daphne zei

Zo zeg wat mooi!
Die kleuren zijn geweldig en de hele kaart straalt rust uit en is toch helemaal "af".
PRACHTIG.
Enne, mam (hierboven, Marja Kenter), misschien in een bubbeltjes envelop? Of gewoon geven ipv opsturen? Ben benieuwd hoe Karin dat doet
Fijn weekend, groetjes, Daphne

Marjolein zei

Hallo Karin Joan,

via blog van Aartje ben ik bij jou terecht gekomen.
Wow, wat een mooi blog heb je!
prachtige pastels en creatieve kunstwerkjes, dus ik ben meteen volger geworden! :-)
Ik kom beslist even vaker 'buurten' bij je.

Groetjes,

Marjolein

Yolanda zei

Hoi Karin Joan, wat heb je weer een ontzettend lief kaartje gemaakt en wat een mooi papier. Rozetten ... ik pas ze eigenlijk zelden toe, vind het te lastig met opsturen. Ik gebruik ze alleen als de betreffende persoon in de buurt woont en ik de kaart zo in de brievenbus kan stoppen, want ik vind ze wel heel erg mooi op een kaart. Groetjes Yolanda B)

Unknown zei

He meis! Nee ik moet zeggen dat ik de laatste dagen nauwelijks gekeken heb op alle blogjes. Dus ik heb straks wat bij te lezen ;-)Hoedat?
Ik vind je rozetten super leuk! Wat tof dat je ook een silhouette hebt! Ik heb sinds kort één, ben nog druk aan het uitvogelen wat ik er precies allemaal mee kan doen. Erg leuk vind ik het!
Ik ga even bij lezen. Groetjes Maaike

Sweet Sienna Hope zei

hey Karin,
Bedankt voor je uitleg van bloglovin. Ik ben net aan het uitpluizen wat dit allemaal inhoudt. Jouw uitleg helpt me al een verder, lieve groetjes!!

Karin Joan zei

Blij om te horen dat ik een beetje heb kunnen helpen, Sweet Sienna!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...