20 januari 2013

Kerststerren in de sneeuwNu vind ik de sneeuw wel  leuk!
Ik besefte ineens dat al dat wit een prachtig wit canvas is. En daarom maakte ik deze sneeuwsterren in de sneeuw. Al dat wit ligt er nog een tijdje, dus ik zou zeggen: nu ook doen! En kijken hoe de buren reageren :-)
Hoe?!
Simpel!


1) knip een grote sneeuwster uit een krant. Op Pinterest zie je mooie voorbeelden: klik hier

2) doe in een plantenspuit of een navulbaar spraypompje (ik gebruikte een mister) water gekleurd met voedselkleurstof (goed voor het milieu en de straattegels). Blauw vind ik persoonlijk het mooist op de koude witte sneeuw.

3) leg de papieren sneeuwster op de sneeuw. Bij wind moet je snel werken, want anders vliegt je ster meteen weg.3) Besproei de sneeuwster met het gekleurde water

4) verwijder de papieren sneeuwster (die nu ook blauw is) voorzichtig van de sneeuw en geniet van het resultaat.


5) als je de papieren sneeuwster voorzichtig behandeld, kun je het meerdere keren gebruiken.

Ik ben er zelf heel enthousiast voor, het staat zo mooi in die witte sneeuw. Nog veel mooier dan op de foto's. Je moet het echt zelf even proberen. Ook heel leuk om te doen met de kinderen.

Ik ben heel benieuwd wat jij ervan maakt, stuur je me foto's? Of plaats ze op je eigen blog. Laat je het wel even weten?

Veel sneeuwpret!

liefs,
KJ


Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*
Hartelijke groetjes
en tot een volgend project!
         
dit veld niet invullen s.v.p.

7 opmerkingen:

♥Sanne zei

eindelijk weer een post van KJ.. hahah kijk ik altijd naar uit. Leuk idee zeg om dit te maken. Ook leuk voor de kinderen om te doen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij ons ligt er een ijsbaan in de achtertuin. Had papa gemaakt voor ze konden ze zelfs op schaatsen. De gewone sneeuwpop is volgens mij uit tegenwoordig hihi

liefs Xanne

Karin Joan zei

Hoi Xanne, wat een leuke reactie van je! Lief :-) Ik hoop dit jaar veel meer te bloggen. Een ijsbaan in de tuin zou Jeremy ook geweldig vinden, goed idee. En ik bedacht dit weekend ook dat ik helemaal geen enkele sneeuwpop zie. Misschien is de sneeuw er niet zongeschikt voor.

BizzyChrissy zei

Geweldig super wat een leuk idee !!

Dinah zei

Wat een leuk effect die sneeuwsterren. Heel leuk idee. Het sneeuwt hier nog steeds dus als ik zoiets wil doen moet ik eerst wachten tot het ophoud... Kan het ook met iets anders als kleurstof??? waterverf bv???

groetjes,dinah

Karin Joan zei

Dankjewel Christien :-)

Karin Joan zei

Hoi Dinah,
het zou heel ged kunnen met bijvoorbeeld waterverf of inkt of ecline. Let wel op of het milieuvriendelijk is en of het je ondergrond niet verontreinigd. Veel plezier met het proberen. Foto's zijn van harte welkom.
Liefs,
KJ

grietje52 zei

heel leuk idee,van de sneeuwsterren.
kijk iedere dag uit naar de emalis van creabest,allemaal van die leuke posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...