09 november 2013

Geboortecanvas: mixed media en zelf sjablonen maken.


Hoi allemaal,

Vandaag wel TWEE zelfmaakvideos!!


Ten eerste bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige berichten. Dat maakt mij helemaal blij!
Ik vind het echt super om je te kunnen inspireren.
Heb je nog nooit een reactie achter gelaten op mijn blog? 
Dan zou ik het leuk vinden om van je te horen. 
Heb jij wel eens gewerkt op een canvas?


Vandaag laat ik je graag dit geboortecanvas zien, dat ik maakte voor kleine Mya Amy. Met dank aan Creabest voor de sponsoring van de materialen.
 Hoe ik het maakte kun je zien in deze video.


Berthine (Creabest) liet je laatst al zien hoe je een sjabloon maakt van Chipboard (bekijk het hier). Ik laat je vandaag ook zien hoe je je eigen sjablonen maakt, maar dan met andere materialen die je opnieuw en opnieuw kunt gebruiken. Bekijk snel onderstaande video!En!! ik heb voor alle Silhouette Cameo gebruikers weer een gratis download!
Deze is voor iedereen die zich inschrijft voor mijn nieuwsbrief.Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*         

Daarmee krijg je direct toegang tot mijn downloads.
Nog niet ingeschreven? Oh! dan heb je al aardig wat gemist!
 Maar je kunt je nu inschrijven en al het gemiste alsnog downloaden :-)
Ik maakte het canvas als een cadeautje ge├»nspireerd door het geboortekaartje.


Voor de naam gebruikte ik Liquitex modeling paste waar ik Silhouette glitter overheen strooide.


Voor de datum gebruikte ik  Liquitex modeling paste zonder glitter.


Ik scheurde hoekjes van patroonpapiertjes van het papierblok van de Capsule Collectie van Docrafts en plakte die vast met Mod Podge. 


De kleine letters bracht ik ook aan met Liquitex modeling paste. Maar voordat ik mijn sjabloon weg trok, bracht ik eerst verschillende roze tinten kleur aan met Distress inkt   en Distress Stain. Het resultaat is een mooi kleurverloop op de piepkleine letters. Bekijk de video om te zien hoe ik dat deed.


Alle sjablonen voor dit canvas maakte ik zelf. Ik gebruikte Crafter's Worskhop Stencil Sheets voor de krullen in de hoeken. (Op moment van schrijven zijn helaas alleen nog de kleintjes verkrijgbaar in de webwinkel van Creabest.) En vellen transparant plastic overheadprojector vellen voor de letters. 

Bekijk de tweede video om te zien hoe ik de sjablonen maakte.


De naam is hetzelfde als op het geboortekaartje. Dit verkreeg ik door het kaartje te scannen en de traceermethode in de Silhouette Software te gebruiken. (zie video). Zo kon ik mijn sjabloon op maat maken.


Ik koos voor zachte contrasten. Zacht als babytjes :-) De krullen en sterren bracht ik aan met Extra Heavy Gel Molding Paste. Deze is semitransparant en heeft een zachte zijdeglans. 


De achtergrond van het canvas kleurde ik met  Distress inkt   en Distress Stain en veel water voor een mooi verloop en Aquarel effect.


De kleuren van de patroonpapiertjes van het papierblok van de Capsule Collectie van Docrafts passen heel mooi bij de verschillende roze tinten. 
Heb je trouwens de Letterblokken al gezien, die ik maakte met dezelfde papiertjes?


Het is zo leuk om een geboortecanvas te maken naar het ontwerp van het geboortekaartje. Zo weet je ook (bijna) zeker dat je iets maakt waar de jonge ouders blij mee zullen zijn.  En dat waren ze ook :-)


Ben je vrij nieuw in Gels en Molding Paste? Bekijk dan ook eens de publicatie: Art mediums-7 op een rij, waarin ik je vertel over mijn eerste kennismaking met 7 verschillende mediums. Het aanbrengen doe ik met Schildersmesjes


Ik stond zelf aangenaam verbaasd om te zien hoeveel detail je kunt aanbrengen met een sjabloon en mediums. Het maken was echt genieten!


Aan de achterzijde bevestigde ik met een hete-lijm-pistool een ophang-oogje om het canvas op te kunnen hangen.


Ik hoop je weer geinspireerd te hebben,
leuk als je een reactie achterlaat!

Enneh... vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. 
Daarmee krijg je direct toegang tot mijn downloads.


Wil je toegang tot mijn GRATIS downloads?
 En wil je op de hoogte blijven van wat ik maak en deel? 
Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan
Voornaam
E-mailadres*         


8 opmerkingen:

marja zei

Super leuk. Dit ga ik zeker proberen. Bedankt voor je duidelijke uitleg. Groetjes marja

Denco zei

Wauw ziet er mooi uit zeg, ik ben hard aan het sparen voor een silhouette je maakt er zulke mooie dingen mee.
Groetjes Astrid

♥Sanne zei

Hai KJ

Wat ben ik weer onder de indruk van hoe mooi je alles maakt... Je zou zo een kaartlijn kunnen uitbrengen. Wat een mooie bijzondere kaarten maak je en wat een werk schuilt er achter zo'n kaartje daar kan de bruna niet tegen op hoor. Ook je filmpjes zijn interessant om te kijken en je stem prettig om naar te luisteren. Je nieuwsbrief ziet er ook schitterend uit en wat leuk dat je al die downloads vrijgeeft... helaas kon ik die nu niet openen. Ik ben zo blij met de tip hoe je dat ophanghaakje bevestigd... met een lijmpistool.. want ik heb een mooi bord wat ik wil ophangen... ik wist alleen niet hoe! Nu wel

succes verder met alles

liefs Sanne

Anoniem zei

Dat ziet er erg leuk uit!!
De knopenharten , dat is mijn eerste werkstuk. Maar het zal vast niet het laatste zijn. Eerst even andere dingen doen....

Groetjes Thea ♥

Karin zei

Wat een ontzettend leuk idee zeg! Het liefst zou ik meteen aan de slag willen!
Je merkte in je videoclip op dat de inkt op sommige plekken "niet plakte". Zelf schilder ik graag en ik zat met hetzelfde probleempje (vooral omdat ik de relatief goedkope canvasdoeken gebruik). Op youTube heb ik twee oplossingen gevonden. Je zou het doek vantevoren eerst heel lichtjes op kunnen schuren met schuurpapier ├│f het doek eerst met gesso (als grondverf) behandelen.

Unknown zei

Wat een prachtige geboortecanvas! Dit heeft me laten inspireren om mijn geboortekaartjes zo te maken.
Ik heb de naam uit een 1,2 mm dikke silhouette en wil dit op linnenkarton aanbrengen. Ik denk dat dit te flexibel is om deze pasta te gebruiken ivm crackelen. Heb je misschien een goede tip voor me als alternatief? Of denk je dat dit wel zou lukken? Ben benieuwd!
Ontzettend mooi werk en goede site!
Gr. Sanne

Karin Joan zei

@Brilliant Style
Hoi Sanne,
leuk dat ik je zo heb mogen inspireren. Voor je geboortekaartjes nog wel, wauw!
Ik ben bang dat ik je vraag niet helemaal begrijp: wat is er te flexibel? Je hebt het over " een 1,2 mm dikke silhouette …" Ben je daar een woord vergeten?

Bep zei

Hallo Karin en allemaal, ik heb een silhouette cameo en was gelijk 'om' toen ik jouw sjablonen en de geboorte canvas zag. Omdat ik direct wilde oefenen maakte ik mijn eerst modelleerpasta zelf van 'ongeveer' deze hoeveelheden:
1.1/2 theelepeltje sticky gleu lijm van docraft
1 theelepeltje donkerbruine acrylverf (action)
3 theelepeltjes gesso (action)
3 theelepeltjes aardappelzetmeel
(ik was te lui om naar boven te lopen om de babypoeder)

Het resultaat: een spiegelgladde pasta die na 2 uren droog aanvoelde en nu, na 2 dagen bikkelhard is, en geen krimpscheuren krijgt!!

Intussen kocht ik een tube Amsterdam modelleerpasta, wit. Na 4 uren was die wel droog, maar na 26 uur nog steeds niet bikkelhard, wel buigzaam. Wie heeft hier meer ervaring mee?
succes allemaal.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...