Me, KJ
Ik ...

...ben zo dankbaar om mama te zijn (love Jeremy!!)
... ben zo bevoorrecht met mijn lieve man (Freddy, sweety <3)
... weet dat ik alles te danken heb aan mijn True BFF (just love Jesus! :-)
... ben graag creatief op bijna ieder gebied in mijn leven (soms moeilijk te beheersen ;-)
... werk met diverse media zoals papier en stof, inkt en verf, kringloopvondsten en digitaal materiaal (dol op nieuw dingen!)
... ontwerp graag projecten en nieuwe technieken voor crafters (zoooooveel ideeën!)
... haal mijn inspiratie uit van alles en nog wat (en nog meer dan dat :-)
... omring mij graag met crafters (zo inspirerend!)
... ben graag bezig met fotografie (Canon EOS 350D - Canon EF 50mm - Sigma DC 18-200 - Canon Speedlite 430EX  tegenwoordig nagenoeg alles met mijn iphone ;-)
... zou graag veel meer aan videobewerking willen doen (tijd ach tijd!!)
... maak veel rommel tijdens het craften (opruimen kost zoveel tijd :-P )
... ben 2 dagen per week werkzaam als leerkracht op een basisschool (leuke groep 6)
... ga graag naar de kerk (al sinds mn 16e)
... leer graag van geweldige mensen (walk with the giants)
... breng graag tijd door met vrienden (zo kostbaar)
... wil graag van mijn hobby's mijn werk maken  sinds zomer 2016 full time creatief ondernemer(dreams can come true, if we have the courage to pursue them - Walt Disney)

oei! oude foto's hieronder. Hoogste tijd om wat nieuwe te maken :-)
Hoi!
Mijn naam is Karin Joan.
Geboren in Su, getogen in Rotterdam (Nederland). 
Opnieuw geboren op mijn 16e (de beste keus die ik ooit heb gemaakt :-) 
Gelukkig getrouwd met Fred (2001) en intens gezegend met Jeremy (2008)


Mijn Verhaal

De vloer lag bezaaid met krantenpapier. Grote en kleine stukjes geknipt in rechte en ronde vormen. De jonge moeder die van huis uit werkte als ‚modiste’ zat achter haar naaimachine en gebruikte de grote krantenvellen als patroonpapier om haar kleding-ontwerpen op uit te tekenen. Op de vloer tussen de kranten zat een klein meisje met een potlood. Ze had grote interesse voor de letters die ze op het krantenpapier zag. Ze was nog te jong voor school, maar tekende al graag de letters na in de veronderstelling dat ze al kon schrijven. 

Dat kleine meisje, dat was ik :-) Karin Joan

Op mijn 10e jaar leerde ik klassiek kalligraferen van een tante en sindsdien ben ik altijd wel bezig geweest met lettervormen. Saaie lesuren tijdens mijn studie, leukte ik op met tekeningen en sierletters tussen mijn aantekeningen door. Als leerkracht in het basisonderwijs mocht ik kinderen inspireren door zelf een mooi voorbeeld op het bord te schrijven. Maar mijn creatieve passie kon ik pas echt kwijt in mijn internet-activiteiten. In videos en blogberichten deelde ik graag allerlei zelfmaak-projecten. Hoewel ik intussen meer digitaal te werk ging, nam ik in het ontwerpproces af en toe een penseel ter hand waar ik dan graag in zwierige bewegingen korte teksten mee schreef. Dit sloeg zo aan bij mijn publiek dat de roep steeds groter werd: Ik wilde dat ik dat ook kon!!  Dus ik ontwikkelde een online cursus Schrijven met Penseel en bracht deze uit in december 2015.

Op het moment zijn er 547 enthousiaste deelnemers die de videolessen volgen en trots hun werk met elkaar delen in onze levendige Facebook groep. Terwijl ik de cursus iedere week nog met nieuwe lessen aanvul, komen er ieder dag nieuwe deelnemers bij en krijg ik steeds meer energie om te zien wat het bij hen teweeg mag brengen.

Sinds kort heb ik het onderwijs gedag gezegd en ben ik full-time creatief ondernemer. Mijn creatieve projecten deel ik graag online en in de vorm van e-learning voor volwassenen. Na alle lessen van mijn cursus Schrijven met Penseel gepubliceerd te hebben, komt er een workshop handlettering aan en dan … dan wordt het voor mij de uitdaging om te kiezen uit de vele ideeën die ik nog heb. 

info over de cursus:  www.schrijvenmetpenseel.nl
info over mij: www.KarinJoan.nl


Wil je meer van mij weten?
Vraag gerust.
 Ik vind het sowieso leuk als je even een berichtje achter laat.

Liefs,
KJ


25 opmerkingen:

♥Sanne zei

Hai Karin Joan,

ik was je blog aan het bestuderen, omdat ik die zo mooi vind kwa kleur enzo.. en toen zag ik dat je nog meer pagina's had... Nu lees ik inderdaad dat je een onderwijzeres bent. En ik lees ook hier weer dat je gelovig bent natuurlijk. Dat is iets wat me zo aantrekt aan jou denk ik. Ik heb je al in verschillende reacties laten weten dat ik ook gelovig ben.. Ik vroeg me af zou ze weten welke overtuiging ik heb aan de hand van die reacties hahah. Graag wilde ik je dan bij deze vertellen dat ik Jehovah getuigen ben. Mocht je het leuk vinden gedachtens uit te wisselen mijn email is misseslavin@hotmail.com en zo niet even goeie vrienden. Omdat je open over je geloof bent voelde ik een verlangen je te laten weten dat ik in het zelfde boek als jou geloof =) Verder wilde ik je laten weten dat je me echt inspireerd met je blog.. En ben lekker aan het craften geweest vandaag...

lieve groet Sanne

Karin Joan zei

Hoi Lieve Sanne,
bedankt voor je leuke bericht. Lijkt me leuk om met jou te mailen. Ik mail!
groetjes,
KJ

Unknown zei

Hey Karin,wat leukkkkkkk. Ben ook geboren en getogen in Suriname!!!

Karin Joan zei

En zo leuk dat we nu emailcontact hebben :-)

Unknown zei

You are beautiful from the inside and outside!! Je website is geweldig, zo ook je creatieve ideen, je creaties en je prachtige fotografie. Heel erg trots op jou!! You are blessed! And I am blessed to know you as a dear friend! Much love, Claire

Mirjam zei

Hoi Karin Joan,
Ik heb je net een mailtje gestuurd en nu rond aan het surfen hier op je blog. Meteen maar een berichtje achterlaten want dat is wel zo leuk. Prachtig zoals jij je blog hebt gemaakt i love it.

Lieve groet, Mirjam

Annick zei

Hallo Karin Joan,

Ik wou vragen als u me helpen kan.Ik maak nl al men sjablonen zelf.Enkele komen geregeld terug en verslijten dan.Dus wij richting drukker om een sjabloon op genre plastiek te laten plotteren, maar die man wist ons te zeggen dat dat niet gaat met bepaalde lettertypes.Vond ik vreemd.Thuis gekomen hebben we wat gegoogled en zijn bij u uitgekomen en gezien jij werkt met een silhoutte cameo .Nu was mijn vraag of je inderdaad maar enekel lettertypes mee kan plotteren en gaat dat met eender welk lettertype?Ik heb je ook een berichtje gestuurd via faceboek maar vermits ik niks met faceboek doe, enkel voor de koopjeshoek,staat bij men berichtje bij "overige".
Graag hoor ik van u als u me helpen kan.

Grtjs,
Annick

tabbe000 zei

Hallo Karin, ik wil graag transfermarker bij je bestellen. En neem die ook kleur over?????

Groetjes van,
Anneke Tabbers

ps. ik kan niet inschrijven op je nieuws brief omdat ik geen blog heb.

Karin Joan zei

@tabbe000
Hoi Anneke, ja je kunt ook kleurenprints overbrengen met de Transfermarker, als het maar lasertoner of copier-prints zijn. De kleuren wijken wel een beetje af van het origineel, dus je moet een beetje experimenteren.

het moet niet uitmaken dat je geen blog hebt om in te kunnen schrijven voor mijn nieuwsbrief. Soms laat de techniek ons een beetje in de steek. Ik voeg je graag handmatig toe aan de nieuwsbrief. Wil je mij jouw emailadres toesturen aub?

Unknown zei

Hoi Karin Joan!

Ik, Joelle, 17 jaar, lig veel thuis op de bank en op bed ivm zwak, ziek en misselijk zijn ;) omdat niks doen dan ook zo saai is, grijp ik vaak naar de creatieve filmpjes op YouTube. Zo kwam ik ook jouw video's tegen, een paar maanden geleden! Erg leuk en inspirerend! Ook erg mooi om te lezen dat je ook gelovig bent, ik vroeg me al af waar die lieve stem van je uit voort kwam! :)
Dank je wel voor je filmpjes en veel succes verder!

Veel liefs, Joëlle

Karin Joan zei

Hoi Annick,

ik zie dat ik jouw vraag over het hoofd had gezien. Ik zoek je bericht op facebook op en probeer je in een mail te antwoorden.

Karin Joan zei

Hoi Joelle,

Wat jammer te horen dat je lichaam niet goed meewerkt. Wat ben ik dan blij dat ik je een beetje plezier kan geven met mijn filmpjes. Ik hoop dat je heel snel beterschap vindt hierin. Heel veel liefs en veel zegen!

Nikki zei

Hoi Karin Joan,
Dank zij mijn lieve vriendin kwam ik achter het bestaan van jou en je mooie website. En gelijk maar aan het bestellen gegaan na het ruimte probleem toen ik woorden op houten schijfjes was gaan stempelen:-)Ik had gelezen dat ik rekening moest houden met een lange wachttijd wegens grote belangstelling. Krijg ik de bestelling een dag later al binnen, hoera! Ik heb wat te doen in de kerstvakantie....(Ja, ik werk dus ook 2 dagen als juf).

Mama Cynner zei

Hey kaat.... sorry ik heb mijn fb verwijderd met die meid van de lijstjes www.sophiewilleven.nl mijn email adres is dincy_23@hotmail.com kan de jouwe niet vinden?mischien kunnen wr zo contact houden over de lijstjes

Unknown zei

Hoi Karin Joan,

Via Google was ik op zoek naar leuke ideeën voor de slaapkamers van mijn kleine kids. Via via kwam ik op jouw blog. Ik herkende je als één van de lead-zangeressen van onze fijne kerk :-D
Uit nieuwsgierigheid ben ik verder gaan kijken op je blog èn wat een leuke dingen maak jij zeg!
Ik denk dat ik maar eens met wat ideetjes van je aan de slag ga. Waarschijnlijk zal ik beginnen met de transfermarker. Veel succes met je leuke projecten en ik ga je volgen! God blessed you with a lot of talent!

Lieve groet Nathalie

Unknown zei

Hoi!
Wat een ontzettend leuke blog heb je! Heerlijk dat je zo vol ideeën zit en die met anderen wil delen! Ik heb gelijk even een paar transfer pennen bij je besteld :)
Mooi dat je zo enthousiast bent over onze Hemelse Vader en dat je dat gewoon lekker deelt! :)
En... juf zijn is het mooiste beroep wat er is ;)!
Lieve groeten,
Ellen

Dorien zei

Ik ben helemaal verkocht op de pagina. Al die leuke crea ideeën, nu helemaal enthousiast om de transfermarker te proberen.
Heb gelukkig nog laaang niet genoeg creatieve hobby's :P
Ik vind het gaaf dat je zo open bent over je geloof, het inspireert me om dat ook te doen.

Ik blijf de pagina volgen :)

hobbydingen.wordpress.com zei

Hoi
Bedankt voor de mooie labels,ik ga ze zeker gebruiken!
Van mij mag je voor de Kerst ook labels maken. groet,Ingrid hobbydingen.wordpress.com


Unknown zei

Kan je me uitschrijven voor meldingen. Bij afmelden lukt het niet.

Groetjes van,
Anneke

Els zei

Wat een ontzettend leuke website Karin, boordevol inspiratie, heb gelijk een lijstje gemaakt van benodigheden om zo snel als het kan aan de slag te gaan, dankbaar dat ik jou per toeval gevonden heb...alvast bedankt voor al dit leuks!!

Regina zei

Kun je mij uitschrijven aub? Afmelden en zelfs blokkeren helpt niet. Alvast bedankt voor de moeite en succes met je blog

Creatief zei

Hallo lieve zus Karin. Ik ontmoette je op pinterest en herken mezelf in jou. Creatief en enthousiast,fotografie en altijd op zoek naar nieuwe ideeen en net als jij een lover of Jesus. Geweldig inspirerend dit alles zo te lezen en te herkennen. Lief dat je jou talenten deelt met anderen. Is ook mijn visie. Ga zo door lieve zus en hoop d.m.v. jou inspirerende ideeen dit te gebruiken voor Hem en voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Thanks and God bless you sis.

Meriam zei

Hallo Karin,

Even een berichtje via deze wijze. Ik heb je afgelopen zondag een mail gestuurd ivm een vraag over de workshop Schrijven met penseel. Je hebt het vast ook heel erg druk in deze tijd maar de tijd dringt een beetje voor mij. Zou je aub even willen kijken?
Alvast super bedankt. en enorm veel succes met alles wat je doet...I love it....

gr Meriam
(Karin....een vraag m.b.t. de workshops)

Meriam en Naud zei

Hallo Karin,

Sorry dat ik je nog een keer bericht maar zou je misschien heel even een reactie willen geven op mijn vraag wat betreft de looptijd van de workshop Schrijven met penseel? ik heb je 11 december een mailtje gestuurd. Ik wacht op een berichtje van je. Alvast hartelijk dank.

en ik wens jou, je gezin en alle creatievelingen die jou volgen hele fijne kerstdagen en heel veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar. Ik hoop zelf op heel veel tijd om mooie dingen te maken!

groetjes Meriam

Silvita zei

Beste Karin Joan,

Een vriendin van mij wees me op je paper baggies, super leuk zijn die! We hebben er al een paar gemaakt.
Nu ga ik op koningsdag op de kleedjes markt staan voor Blessed Home (www.blessedhomeghana.org). Een stichting die een kleinschalig christelijk kindertehuis wil opzetten in Ghana. De opbrengst van alles wat we verkopen zal ten goede gaan van dat project.
Ik wil je bij deze vragen of we ook je paper baggies mogen verkopen.

Groetjes,
Silvita

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...