27 juni 2013

Persoonlijk en een beetje stoer


Als ik ontwerp, dan is dat bijna altijd girly. Ik vind het een uitdaging om iets voor een jongen/man te maken. Maar dat helpt me wel om óut of the box' te denken.
Ik maakte deze sleutelhanger voor een geslaagde jongeman (klink ik oud als ik dat zo benoem? hihi). Hij gaat de opleiding tot automonteur doen, dus daar moest een passelijk cadeautje voor verzonnen worden.


Het werd een sleutelhanger met hangertjes van krimpplastic. Met google afbeeldingen vond ik geschikte plaatjes en printte deze op het krimpplastic. Met een hittepistool kromp ik het tot dit kleine formaat. 


Het leuke van iets zelf maken is dat je het helemaal op de persoon kunt toestpitsen. Ik photoshopte daarom zijn naam op een van de hangers. Geen twijfel over mogelijk dat dit van hem is. 


Op de achterkant van het plastic, printte ik een technisch schema waar ik helemaal geen verstand van heb, maar wel grafisch heel goed werkte voor de achterzijde. 


Er kwamen veel vragen van jullie zijde mbt het krimpplastic. Ik heb dat ooit via via uit Amerika gekregen. Maar ik ben voor je op zoek naar een Nederlandse leverancier. Wanneer ik meer weet, zal ik het melden.

update 14:15
Ik heb goed nieuws! 
Ik heb eens met Berthine van Creabest gecommuniceerd en het resultaat is...
Krimpplastic binnenkort verkrijgbaar bij Creabest!!
Over enkele weken zal het daar binnenkomen en daar ben ik ook blij om, want ik ben nog veel meer van plan met dit geweldige materiaal. Jullie allemaal bedankt voor je reacties! Eigenlijk had ik nog graag wat andere elementjes willen hangen aan de sleutelhanger om het wat voller te maken. Ik kon niet zo snel andere dingen bedenken dan kant en bloemetjes, hihi. Maar misschien kun jij mij helpen met ideeen?
Wat zou jij nog aan zo'n jongens-sleutelring hangen?


Ik maakte ook een kaart met een stoere inslag.
Een stoer achtergrondpapiertje met boekhoudersruitjes (Authentique - Fresh), Washi tape (Hello Friend - Choral Chevron en Wibra ;-). 


De letters heb ik uitgesneden met mij Silhouette Snijplotter en ik heb de hele kaart bespat met witte (Dylusions white linen) en zwarte inkt (ecoline)


Heb jij nog een geslaagd kaartje gemaakt? laat een linkje achter!
want ik ben altijd nieuwsgierig naar jouw werk :-)

Hartelijke Groetjes 
en tot een volgend project weer!
liefs,
KJvolg mij met bloglovin

5 opmerkingen:

Claudia zei

Wauw wat een gaaf en persoonlijk cadeau, mooi hoor.

Groetjes, Claudia

Hann¥ zei

Wat mooi Karin en ik vind hem zelf af zo hoor....
Fijne avond!
Lieve groetjes,Hanny

♥Sanne zei

leuk gedaan KJ. Misschien nog een flesopener of een zakmestool... klein zaklamje... laserpennetje mannen houden van praktisch

liefs uit spanje

Marjolein zei

Super gaaf gemaakt!!!
Aan de sleutelhanger zou je nog een label van (merk) kleding kunnen hangen die hij graag draagt en bijv. de radertjes en tandwieltjes van Tim Holz zijn erg stoer.
En anders kun je misschien van blikjes drinken ( zijn favoriete blikje drinken) ook embellies maken,heb ik namelijk ook wel eens gedaan en geeft een heel leuk knipoog om het nog persoonlijker te maken.
Daarom bewaar ik altijd mooie blikjes en alle kledinglabels. Deze vraag ik ook links en rechts van bekenden en familie. Er zitten er altijd wel mooie of leuke bij, vaak van stof met weer passende speldjes of linten of stukjes leer.

Groetjes,

Marjolein

Daphne zei

Pff, lastig hoor. Ik kom eigenlijk niet verder dan een stukje touw of een foto in een (bier)dopje verwerken.
Hierboven heeft Marjolein ook al vele opties gegeven, zitten leuke dingen bij vind ik.
Ik (probeer) alles te onthouden (heb zelf ook 2 jongens, dus zal ooit wel eens zo'n stoere sleutelhanger gaan maken, als ze hun rijbewijs hebben gehaald, hi hi)
Fijn weekend, groetjes, Daphne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...